Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers que emmagatzemen i recuperen informació quan navegues. Amb el seu permís, Vall Companys utilitzarà cookies amb finalitats analítiques i per mostrar-publicitat personalitzada amb base a un perfil elaborat a partir dels seus hàbits de navegació. Podeu fer clic al botó "Consentir cookies" per atorgar-nos el seu consentiment perquè portem a terme tot el processament prèviament descrit o pot rebutjar totes les galetes fent clic al botó "Navega sense cookies".
Pot consultar la nostra Política de Cookies i canviar les seves preferències abans d'atorgar o negar el seu consentiment.

Navega sense cookies

Valorització de proteïnes de baix valor comercial procedents de sub i co-productes d’escorxadors de porcí

El principal objectiu del projecte és obtenir proteïnes a partir d’òrgans porcins que tenen un baix valor comercial però, que per les seves propietats funcionals i d’alt valor nutritiu, poden ser útils com a ingredients per a la indústria alimentària.

Pel que fa als objectius específics, són:

  • Optimitzar la tècnica per separar les fraccions proteiques i eliminar l’off flavor de les vísceres.
  • Caracteritzar les fraccions proteiques: estabilitat, composició química i funcionalitat.
  • Determinar quines són les condicions òptimes per formar un extracte ric en Zn-protoporfirina (ZnPP) i utilitzar-ho com a pigment alimentari.
  • plicar tecnologies enzimàtiques, alta pressió hidrostàtica i extrusió, per millorar les funcions de les proteïnes i desenvolupar texturitzants de proteïna amb aplicacions com a ingredients d’alt valor nutritiu i funció tecnològica per als productes carnis.
  • Desenvolupar productes carnis que incloguin els ingredients anteriors.
  • Determinar l’actitud dels consumidors.

Amb la col·laboració de:
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural
Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural